Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Smartaste bästa tjejgänget!

2015-11-03

Man måste ju älska nonchalansen hos den svenska regeringen. Ni som vill ha historien bakom bilden nedan, klicka här!

Kategorier: Uncategorized

25 svar till “Smartaste bästa tjejgänget!”

 1. Zelma skriver:

  Brr! Förstår att damerna själva tog bort bilden. Riktigt ruskiga!

 2. Anders Hesselbom skriver:

  Ylva Johansson har den kvar, det är den jag har tagit en bild av här. 🙂

 3. Lokatt skriver:

  Jösses.
  Inte konstigt att det går som det går.

 4. Att det går som det går är inte så jävla underligt. Grunden till förfallet startades av den förra regeringen påhejad av pk-etablissemanget där bloggar som denna, Humanistbloggen och andra ingått.

  Jag hoppas verkligen Åkesson blir statsminister efter valet. Han kommer då att ligga väl i tiden med hela övriga Europa som aldrig kommer att bli så fullständigt naiva som Sverige har varit när det gäller invandring, bistånd och kriminalitet.

  Varför är Sverige uppskattat i tredje världen. jo, Die dumme Schweden! Det ironiska är att tyskarna själva har blivit lika dumme. Med de har 2:a världskriget att betala av

  Låt flickorna dricka bag-in-box! Ett TV program är inte viktigare alla gånger. Det frustande pk-etablissemanget kan tåla sig lite. Klar som fan att biståndet ska betala invandringen när nu inte kriget i Syrien resolut har stoppats av militär intervention av omvärlden.

 5. Zelma skriver:

  Undrar hur det står till med kräkklubben. Ni känner väl till kräkklubben? Den bildades av Anna, Mona och Margot. De träffades och vräkte ur sig all frustration över allt som irriterade dom och så drack de vin tills de kräktes av allt vin och frustration. Men sedan gick ju Anna tragiskt bort och man kan väl inte ha en klubb med bara två medlemmar?

 6. Lokatt skriver:

  Kräkklubben? På riktigt ?
  Jag tror inte tyskarna är dumma, de är som sagt bara tyngda ner till jorden av skuld. Till exempel ritade grekerne fula karikatyrer av Angela M med hakkors och nazihjälm när de inte fick så mycket pengar som de krävde. Ännu har man inte glömt.

  Apropå främlingar och "allas lika värde" och så där. Är det bara jag som fnissar kallt inombords när man visar dokumentärer och skriver artiklar om den oönskade mårdhunden?
  Lyssna på de osminkade uttryckssätten, "De hör inte hemma här hos oss", "de tillhör en främmande ras","de passar inte in här i vår fauna", "de bär på sjukdomar som våra inhemska djur inte har, de kan smitta dem", "de har tagit sig in över gränsen" (från Ryssland). Våra inhemska vilda djur har funnits här i tusen år, mårdhunden hör inte hemma här".
  Samt:"Den måste utrotas!"
  Vafalls? Råder inte fri rörlighet? Är inte alla gulliga djur likvärdiga? Jag tycker de ser ut som en sorts tvättbjörnar/järvar, jag tror de kan assimileras. Förresten, existerar verkligen "raser"..?

  Nu hanteras dessa mörkögda invandrare på ett grymt och rationellet sätt; hanar fångas in, steriliseras, förses med radiosändare. När hanen hittat en hona spåras han snabbt upp och honan dödas. Ny hona, osv.
  Den nerdrogade hanen i reportaget såg så eländig ut, ledsen, tilltufsad och förnedrad med sitt klumpiga gps-halsband. Nu skulle han föras till operationsbordet för att steriliseras.
  "Åh, intressant! Jag följer med och tittar! sa reporten och sprätte iväg med sin mikrofon.
  Jag mådde illa. Stängde av i vämjelse.
  Människan är det dummaste djuret. Och grymmaste.
  Men de här olagliga invandrarna utan uppehållstillstånd. ..
  Så olika det kan vara.

 7. Finnarna steriliserar inte mårdhundarna. En designer har fått extrema lovord för sina mårdhundspälsar och begäret trotsar all beskrivning. Bättre att låta dem bli fullvuxna och skjuta dem, för att damer skall få ha något mjukt att dra över sig…….:-)

 8. Lokatt skriver:

  Hm. Ja jag går endast i får.
  Vet inte om det är så mycket bättre..

 9. Zelma skriver:

  Lokatt
  Ja, på riktigt. Mona berättade om kräkklubben i Aftonbladet, efter Annas bortgång. Själv hade jag hållit tyst om den.

 10. Lokatt skriver:

  Zelma
  Oj, ja jag hade inte sagt ett ord om jag varit med där…
  Men en champagneklubb för väninnorna, som tydligen Sissela Kyle har, är jag avundsjuk på.
  Inga kräkningar isch, naturligtvis inte, bara explosioner av skrattsalvor och sen taxi hem.

 11. Senaste inlägget på Humanistbloggen är ’En missnöjd Sokrates’ signerad Ulf Gustafsson. Denne store tänkare (Gustafsson inte Sokrates!) har inte tömt någon giftbägare men kanske någon annan av svamlet att döma.

  Nåväl vad som är intressant i inlägget är den illustrerande bilden, Sokrates död, av Jacques-Louis David. Tavlan hänger i original på Metropolitan.
  På bilden ser man tydligt hur Sokrates håller upp vänstra pekfingret i förakt för domslutet och folktribunalen som han diskuterar med sina följare. Man får förlåta Jacques-Louis David’s att han fick fel finger i luften; långfingret är det rätta som de gamla grekerna introducerade för mer än 2000 år sedan för att uttrycka ett ordlöst förakt med viss avståndsverkan. Se tavlan här :

  'http://www.metmuseum.org/toah/works-of-art/31.45

  Efter senaste tillskottet, Nils, till vår illustra församling, domen lika godtycklig som de som drabbade Lokatt, Kristian, mig eller Sokrates, vill jag ge Patrik Lindenfors fingret. Långfingret.

 12. Lokatt skriver:

  Ha ha, jag sparar normalt den bajsgesten "up your ass" men här passar den bra!
  Vet förresten någon vart Nils tog vägen? Under vilken signatur? Han lär inte hålla tyst…

 13. Lokatt skriver:

  Städar i mitt arkiv, och hittade en bokrecension från 2014 av den självbiografiska
  "Det finns ingenting att vara rädd för".

  Min käpphäst är att det finns en sjuk och stark koppling mellan religiositet och sex, i synnerhet frireligiositet.
  Maria Schottenius inleder sin anmälan så här:

  "Finns det ingen måtta på upptagenheten av sexuella ting inom delar av den kyrkliga, framförallt den frikyrkliga, rörelsen?"
  Boken skildrar ett ungt Livets Ord- pars förälskelse under en ungdomsgruppresa till Israel.
  Ungdomsledarna "uppträder som ett slags KGB i sin spaning" det handlar om skuldbeläggande av absolut förbjuden sex, och "bestraffningarna verkar infernaliska". De unga ska under hot av ledare "släppa taget av alla orena tankar, alla orena handlingar". Ledaren åkallar Jesus Kristus "nasaréen", Han talar i tungor och pressar ner tonårspojken som drabbats av förälskelse mot bussgolvet. Alla lägger sina händer på pojken "medan ungdomsledaren håller hans ansikte mellan sina fuktiga händer och ropar så att saliv stänker i pojkens ansikte: Jag näpser dig! I Jesu Kristi namn! Du orene ande ge vika!"

  Så där håller det på, med fanatisk fixering vid sexuella tankar och handlingar.
  Ingen får ha några hemligheter, "allt berättas uppåt",
  "Du som är fast i onani, sa ungdomspastorn. räck upp handen". Till flickorna, om deras oskuld som ses som en kollektiv angelägenhet: " er oskuld är en skatt".
  Schottenius tycker att Johan Heltnes bok är "En oerhört stark debut".

  Vad är det för fel på de här frimicklarna, egentligen?

 14. Zelma skriver:

  Lokatt
  Ja vad ska man säga? Sex drugs & rock'n'roll har aldrig varit vad frimicklare sysslat med. Utom hemma på kammaren kanske? Fast de kanske tror att de är bokstavstroende när de håller på sådär. Jesus själv verkar inte ha varit så bekymrad om sexlivet men Paulus däremot var mycket upptagen av ämnet.

 15. Lokatt skriver:

  Zelma
  Jesus framställs väl som till 100 procent asexuell? Jag är förstås dåligt påläst, men jag kan inte komma på något som ens antyder ett uns erotisk längtan hos honom. Hans mamma ägnade ju sig inte heller åt "orenheter",
  Hans pappa var också "ren" (guden menar jag förstås), och han hade kapat snoppen så att den skulle bli olämpad för onani, och begär fortfarande att hans avbilder ska göra likadant 😉
  På så sätt får man väl säga att de som jagar sex med blåslampa är bokstavstroende.

  Jag tror att det kokar och bubblar av extra orena tankar därinne i de annars ganska tomma bollarna.. Och "jag ´näpser´dig"! Ett ofantligt fånigt sätt att tilltala djävulen med. Det får mig på gott humör, jag skrattar jätteelakt flatskratt, tack pastorn!

 16. Lokatt skriver:

  Zelma
  forts.
  Nu beger jag mig ut på hal is.
  När jag läste beskrivningen av den unge författaren visar det sig att han inte är riktigt frisk. Han lider av epilepsi, och skickas därför till en psykolog för samtal. Halva boken handlar om dessa samtal.
  Men man botar inte epilepsi med samtal! Bara det är konstigt och får mig att undra vad pojken ytterligare lider av.
  Vart jag vill komma är att de personer som fastnar i sekter inte är riktigt navlade.
  Vi har ju en sådan Livets Ord-minister.
  Oj, nu blir jag anmäld till någon instans.

 17. Zelma skriver:

  Lokatt
  Precis. Jesus har en del att säga om äktenskapet men egentligen väldigt lite vad gäller sex. Vid ett tillfälle när han talat med fariséer om äktenskap och skilsmässa, säger lärjungarna att ska det vara så där besvärligt är det bäst att inte gifta sig alls, varpå Jesus svarar: "Alla kan inte tillägna sig detta, utan bara den som fått den gåvan. Det finns sådana som är utan kön från födelsen och sådana som av människor har berövats sitt kön och sådana som själva har gjort sig könlösa för himmelens skull. Den som kan må tillägna sig detta." (Matt. 19: 11-12.
  Vid ett annat tillfälle frågar några saddukéer hur det blir vid uppståndelsen när man varit gift flera gånger och Jesus svarar: "Vid uppståndelsen gifter man sig inte eller blir bortgift, utan alla är som änglar i himmelen." (Matt. 22: 10. Man får en känsla av att han tycker det är ganska bra utan äktenskap och sex.

 18. Zelma skriver:

  Lokatt
  Det är ändå ett framsteg att en epileptiker som är Livets-ordare skickas till psykolog. Enligt Bibeln beror epilepsi (fallandesjuka) på att onda andar kommit in i den sjuke och man botade med utdrivning. Så när det gäller sexet fortfar de med utdrivning men har tydligen en annan inställning till epilepsi. Fast de kanske använde sig av utdrivning då med? Har inte läst boken 'Det finns ingenting att vara rädd för'.

 19. Lokatt skriver:

  Zelma
  Jag inser att jag har läst boken, men att väldigt lite fastnat. Det kan ha berott på att jag haft för bråttom, men det känns när jag känner efter som att den inte var särskilt intressant. Att DN:s recensent plockat russinen ur kakan med sina hårresande exempel och att det sen inte var så mycket mer. Utom att, det minns jag, att psykologen var ett stolpskott, som ställde fel frågor , tjatade om fel saker och drog felaktiga slutsatser.
  Just "fallandesjuka" måste ju uppfattas som en dramatisk djävulens sjukdom där utdrivning passar extra bra. Varför pojken skulle till (en värdelös) psykolog minns jag inte.
  Jag kan inte rekommendera boken, tyckte den var trist och tråkig. Om jag tilllåts vädra en fördom: religiöst vidskepliga författare är aldrig intressanta. Det är något som fattas, ett djup, en begåvning… Och humor fattas, fullständigt. Resultatet blir någonting platt och o-charmigt, en bunt redogörelser, bara.

 20. Lokatt skriver:

  Zelma
  Idag i DN citat ur Tranströmers verk, privata brev och uttalanden, bl a (1972):

  " En mystiker är en som stått ansikte mot ansikte med Gud. Jag har bara sett honom springa förbi från sidan. Och ibland är jag osäker också på det."

  Ungefär såpass religiös var han nog.

 21. Lokatt skriver:

  Beträffande utdrivning av onda andar så lutar jag mer åt den gamla beprövade metoden att dra den sjuke under/genom en rot, det bör vara en tallrot. Ska visst ha fungerat perfekt, men gäller i princip bara barn upp till en viss storlek, samt slanka dvärgar.

 22. Zelma skriver:

  Lokatt 12:01
  Ja, någon mystiker var nog inte Tranströmer, de är nog rätt sällsynta. Väldigt få lär för övrigt 'stå ansikte mot ansikte med Gud'. Dessutom, en författare som är uttalat troende lär få mycket färre läsare och det vore ju en mardröm för den som ska livnära sig på att skriva. Jag skulle tro att uttrycket 'sett honom springa förbi från sidan' angående Gud är ungefär vad som passar in på en stor kategori troende. Tranströmer var nog en sökare som tänkte mycket om och på Gud.

 23. Zelma skriver:

  Lokatt 12:26
  Javisst och "djupt under tallens rötter en tomte har sitt bo…" Det är naturligtvis tomten som är aktiv i botandet! Lika magiskt som modeterapin KBT. Det finns också träd där håligheten har bildats genom själva stammen.

 24. Lokatt skriver:

  Det är möjligt. Han tillhörde den generationen.

 25. Lokatt skriver:

  Zelma
  Nej nej, tomtar finns inte. Det är skogsrået.
  Jag har faktiskt ett finfint diplom för femtio timmars påtvingade studier i KBT…
  Det var intressant. Det finns ingenting mystiskt i denna moderna snabbterapi och den kan passa en del, somliga, bra.
  Vad man "glömde" berätta under kursen var att det alltid blir återfall, man måste fylla på sitt tillfrisknande med återkommande glesa stödbehandlingar.
  Denna fyrkantiga, mycket praktiska metod med tabeller, siffror, uppgifter och hemläxor kan vara mycket effektiv (ibland, som sagt). Inte minst förstås för att den likt de flesta andra terapier riktar uppmärksamhet, intresse och "omsorg" om patienten/klienten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips