Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Snälla Karl-Johan, gå ur!

2013-05-05

Karl-Johan Karlsson skriver i Expressen under rubriken ”Helvetet borde avskaffas”:

”Visst, Svenska kyrkan ska förstås inte bokstavstolka Bibeln, men det finns en gräns för hur mycket man kan backa från sin grundidé utan att tappa trovärdighet. Ett bra exempel på det är synen på helvetet. Under avdelningen ”Fråga prästen” ställer någon frågan ”Finns helvetet?” och får det tydliga svaret att ”Svenska kyrkan har inte ”avskaffat” helvetet”. Det blir därför väldigt intressant när en annan besökare undrar hur Gud kan skicka folk till helvetet. ”För mig känns det väldigt konstigt hur en god Gud kan döma sina barn till helvetet”, skriver signaturen Fredrik.”

Eftersom SvK öppnat upp för att även ateister kan vara medlem i kyrkan, så kanske det skulle vara ännu modigare att avskaffa Gud? Jag skyller många av religionens baksidor på den egoistiske och maktgalne psykopat, som troende kristna behöver välja bort sin moraliska perception för att kunna älska. Och apropå baksidor, den geometriska representationen av religion skulle vara väldigt intressant att se, eftersom det finns så gott om just baksidor inom religionen.

Bäste Karl-Johan, gå ur kyrkan! Man har rätt att ha positiva föreställningar om religion även utan att vara med i en specifik församling. För de som inbillar sig att just den svenskkyrkliga kristendomen är något slags ”kulturbärare” för den svenska nationalstaten, måste det kännas bra att veta att du betalar dyrt för den även utan att vara medlem. Som medlem finansierar du dessutom sådant som den ”kristna tankesmedjan” Seglora Smedja, vilket inte kan kännas speciellt roligt – trots allt är det en ”tankesmedja” som snarare tar sig uttryck i form av en förtalsmaskin.

Jag som inte är medlem i någon församling, skäms ändå för allt det stöd som jag bidrar med till Svenska Kyrkan, och i vissa fall även andra församlingar. Det minsta man kan göra som kompensation, är att kritisera det fenomen som förgiftar precis allt. Religionen. Om Gud verkligen fanns på riktigt, skulle många av de kamper som bedrivs åtminstone vara vettiga. T.ex. skulle debatten om skapelse kontra evolution vara betydligt mer intressant om den Gud som påstås ha skapat allt, åtminstone inte var en produkt av monoteisters fantasi!

Karl-Johan, jag hoppas att jag slipper läsa en liknande krönika nästa år!

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips