Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Springare är inte bra, men ministerstyre är inte heller bra

2017-03-22

Låt mig bjuda på lite bakgrund. Polisen Peter Springare hamnade i rampljuset då han på Facebook påstod att flyktingar är överrepresenterade i vissa typer av brott. Media valde att berätta om detta, vilket gav honom många följare och således en plattform att tala till folket. Denna har han bl.a. utnyttjat i sann Cecilia Hagen-anda till att skriva att han vill ”utrota” alla ”vänsterextrema journalister”. Man förstår från kontexten att han vill minska vänsterns dominans i gammelmedia, vilket eventuellt förmildrar ordet ”utrota”, men gör ordet ”extrema” ännu mer problematiskt – och i sig själv är ”utrota” illa nog.

Så idag (22/3) blev han inbjuden till Studio Ett i P1 för att förklara sig. Det var lite si och så med den insatsen. Han menade ju si men egentligen inte si, utan så. Men egentligen inte så utan si. Va? Det viktiga med intervjun i P1 var att überprästerskapet fick nys om inlägget som innehåller uttrycket ”utrota”.

Statsministerns kommentar är att det Peter Springare uttryckte är ”oacceptabelt”, ”oavsett vem som uttrycker det” (undantaget Cecilia Hagen). Justitieministern kräver en ursäkt.

Visst, Peter Springare är en kass politiker. Det kan man erkänna även om man erkänner att svensk migrationspolitik är undermålig, vilket bl.a. även Leif G.W. Persson gav uttryck för i sitt samtal med Springare. Men ministerstyre är också dåligt! Ingen i detta land kan ha blivit så lamslagen av en polis rasisttendenser att han frivilligt vill ha tokregeringen på sin sida! Ingen! Jag kräver en ursäkt av justitieminister Morgan Johansson.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips