Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Stefan Einhorn i ”Go’kväll”

2014-04-22

Idag var Stefan Einhorn gäst i Go’kväll i SVT 1. Se gärna programmet här. Här följer några reaktioner från undertecknad.
Alla är glada och nöjda med att det är påsk, liksom alla är glada och nöjda med att det är jul. Men samtidigt så befinner sig på något sätt religionerna under attack. Vi lär ju vara det mest sekulära i världen.” Insinuation om koppling mellan sekularism och religionsfientlighet.
Men när man går till statistiken så visar det sig att 63% tror på Gud eller är öppna i frågan.” Insinuation om koppling mellan sekularism om naturalism, insinuation om ateism och frånvaron av öppenhet.
Jag menar att religion och andlighet är en väldigt viktig aspekt av tillvaron oavsett om religionens påståenden är sanna eller inte” apropå kopplingen mellan sekularism och religion.
Religionerna har nackdelar och problem men samtidigt har människan behov av ett mysterium i tillvaron” som om verkligheten vore mer trivial än en massa korkade religioner ”och förbjuder man det här mysteriet i tillvaron” va??? ”då tror jag att människan blir olyckligare.
På frågan om vem som skulle förbjuda det: ”Ja, det finns ju krafter i samhället som verkar för att man ska ta bort alla religiösa traditioner. Att religionen bara ska få tillhöra den privata sfären.” Så vilka vill förbjuda religiösa traditioner, och endast tillåta att religionen ska få tillhöra den privata sfären? ”Humanisterna t.ex.
Notera det sista citatet, 35 minuter in, som ordagrant lyder (min emfasering):  ”Ja, det finns ju krafter i samhället som verkar för att man ska ta bort alla religiösa traditioner. Att religionen bara ska få tillhöra den privata sfären. Humanisterna t.ex.

Vi har att göra med ytterligare ett mindre nogräknat uttalande från Stefan Einhorn. Som anhängare av ett sekulärt samhälle, vill jag se ett samhälle som ger plats för alla livsåskådningar på lika villkor.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips