Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Svenska kyrkans barnrekrytering

2016-10-27

Kategorier: Uncategorized

3 svar till “Svenska kyrkans barnrekrytering”

 1. Man får dock inte frånkänna Svenska Kyrkan en viss konsekvens och logik i galenskaperna. Eftersom man måste vara döpt (?) för att komma till himlen vill föräldrarna inte riskera att barnen blir utestängda i händelse av död i barnaåren. Läran är slug. När det gäller skolor är det naturligtvis lockande. Konkurrerande, lika galna, läror har ju sådana. Annat var det på statskyrkans tid när SvK satte tonen i alla skolor.

  Jag tror det är utsiktslöst att "förbjuda" föräldrar att garantera sina barn himmelriket. Bättre då att påtala hela galenskapen; livet efter detta. Mock & ridicule!

 2. Lokatt skriver:

  Tittar lite på söndagsgudstjänst ledd av Frälsningsarmén Vilken gräslig smärja de slår i barnen! en kör av jättesöta nioåringar sjunger glädjestrålande "Jesus är kung, kung, kung! Han kan göra allting, han är kung! Han är starkare än pappa, min vän Jesus är Kung!" osv. Det här är övergrepp.
  Publiken är mest vihåriga gamlingar och en o annan nysvensk, men när kameran glider in på den überlyckligt strålande vuxna kören står jag inte ut mer.
  Beträffande påvens besök fanns igår en lång artikel om svensk katolicism i DN:s bilaga. Alla de intervjuade (inklusive reportern) är sannolikt vrickade sedan barnsben om ni frågar mig.
  Livets ord- föredettingen Ulf Ekmans son Benjamin är fast i det katolska träsket, såklart. En riktig katolik-freak pryder omslaget; Simon Rye-danjelsen har armarna täckta med tatuerade namn på helgon samt plåtring i näsan.
  Munken Johan Lindén ägnar fritiden åt att odla rosor och att döda djur, det gillar han (jakt).
  Simon R-d tycker om att inte begripa någonting, han går till dagens andra mässa, som "sägs höra från trehundratalet."

  "Liturgin på latin och obegriplig. Små korgossar tassar runt och en ensam röst sjunger en gregoriansk sång som är så underlig att man blir rädd för döden."
  skriver DN-reportern, en f d "Jesusfreak", som känner sig lockad av de katolska ritualerna. forts.

 3. Lokatt skriver:

  forts.
  Alla de här katolikerna tycks ha skadats från dag ett. Någon beskrivs ha protesterat mot föräldrarna genom att bara byta vidskeplig tro, ur askan i elden kan man kanske säga.

  Sex tycks vara viktig här (som vanligt). Syster Sofie håller fullsatta "retreater" där hon gör en personlig tolkning av Johannes Paulus II:s teologi om kroppen:
  "Det gäller att inte komma med pekpinnar utan jag visar hur sexualiteten, som är det vackraste vi har, ska skyddas (..)"

  Sexualiteten, det "vackraste" vi har… kyss mig långsamt, nunnan.
  Agneta Sofiadotter som driver sajten Katolsk Vision beskriver konvertiter:
  "Och så möter de den svårintagliga katolska kyrkan och blir förälskade. Och är man kär blir man ofta romantiserande och fanatisk."
  Nunneaspiranten Elin Målqvist är inte alltid nöjd med guden:
  "Ibland har jag varit arg på Gud".
  "Men att möta Jesus var som den stora kärleken. Man kan hålla på hur mycket som helst och krisa och rusa iväg.(..) Men det går inte över."
  Suck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips