Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Sverigedemokraterna – ett bottenlöst hål av dumheter

2013-03-17

Att göra sig lustig över en sverigedemokrat är som att göra narr av den musikaliska insats som levereras av ett litet barn som nyss fått en blockflöjt. Men bara de senaste timmarna har jag läst uttalanden som är så dumma att jag inte ens vet hur jag ska förhålla mig till dem. Ja, jag har svårt att hålla mig för skratt. Detta är helt befängt. Till råga på allt handlar det om ett svenskt rikstagsparti.

Tokstollen och pressekreteraren Linus Bylund, han som menar att sekularism är ett uttryck för otacksamhet, kritiserar ultrarasisten och tillika publicisten Mats Dagerlind för sina nynazistiska och rasbiologiska uttalanden på twitter. Dagerlind menar att twitter inte ”är någonting”, och att han inte står för det han skriver där. Det ska ”inte ut i tidningarna” och representerar därför inte hans åsikter.
Bra argument, Mats! Nu kan du skriva idiotgrejer där imorgon också! Det ”är ju ingenting”! Alla förstår att det som utmärker en sympatisk person är rasistiska uttalanden på twitter utan att mena något med det! Eller?
Så när tidningen ger Mats en chans att uttala sig, alltså säga något ska ut i tidningen, vad säger han då?
”Jag pratar om det vi kallar för svenskhet. Nationell särart. Kulturell särart. När jag skriver att 95 procent av de som bor här ska vara födda här av svenskfödda föräldrar så är det min uppskattning av vad jag tror att SD:s invandringspolitik ska leda till på sikt.”
Samma sak som på twitter, fast på fler än 140 tecken. Då går det tydligen bra att stå för sitt skitsnack. Detta är så dumt så att man rodnar. Jag trodde aldrig att jag skulle tycka synd om sverigedemokraternas väljare, men nu gör jag det. Till och med ni förtjänar bättre.

Kategorier: Uncategorized

3 svar till “Sverigedemokraterna – ett bottenlöst hål av dumheter”

 1. Jag skall berätta en sedelärande historia för Dig Anders.
  När jag flyttade till Sverige började miljöpartiets uppgång. Vid mitt första svenska val stod jag i valet och kvalet. Min forskarbakgrund välte över till miljöpartiet som påtalade ett viktigt faktum, som nästan ingen hade brytt sig om. Mycket riktigt. Miljöpartiet blev en faktor att räkna med och till nästa val hade alla miljönegligerande partier redan skaffat sig en miljöagenda i alla fall.
  Idag har vi i Sverige en invandringsagenda, som överhuvudtaget inte tar hänsyn till vetenskap eller befintlig kunskap. Den skall bara drivas igenom. Troligen rent marknadspolitiskt. Har överhuvudtaget inte med filantropi att göra.
  Då hade jag som antropolog kunnat visa på ett dussintal bättre sätt.
  Så i nästa år upprepar jag mitt och tydligen också många andras recept för en vindkantring i politiken. Jag röstar SD. Det gör min sambo också.
  Vi är på intet sätt outbildade eller troglodyter i övrig mening heller. Men SD är alla rädda för. Vill jag orsaka en uppryckning är det alltså SD jag bör rösta på. Då rycker plötsligt alla upp sig. Moderaterna börjar redan kantra. Trots Billströms blunder. Men det börjar bli gott om blundrar. Om ett halvår är tonläget ett helt annat…
  Om inte ett val räcker, för att väcka de etablerade så kan jag rösta på SD två ggr. Tills demokratin förvandlats från elitokrati till demokrati igen. Hoppas jag lever så länge…
  Med all respekt för Din åsikt, men jag ville bara förklara varför min inställning i ditt tycke är så skev.
  Ändamålet helgar medlen.

 2. Har varken med järnrör eller hål i huvudet att göra, även om jag gillar Joakim Pirinens humor.

 3. Jag har idag skrivit en förklaring till detta på Humanistbloggen eftersom Du verkar vara här rätt sällan…
  Demokrati är en företeelse som måste vårdas. Det är inte resultatet av en social evolution, och vad jag ägnar mig åt är alltså att försöka upprätthålla Småpartiernas berättigande.
  Utan dem, ingen demokrati.
  Dagens Demokratur eller Elitokrati får inte slå igenom. Att alla tidningar dogmatiskt rapar upp den överenskomna dyngan och överenskommet följer en centralstyrd pressetik.
  Sajter som avpixlat och andra fria sajter kan låta vulgära och populistiska, men de behövs mer än någonsin eftersom tidning efter tidning stänger ner sina kommentarssajter. Annars tystnar samhället helt och de marginaliserade hörs aldrig. Fundera lite på vad demokrati betyder. Det betyder inte detsamma som att de, som själv tror att de är klyftigast, bestämmer. Och att de, som tror att de är klyftigast, har tre till femtio ggr mer i lön. Det inte ens påminner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips