Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Sverigedemokraterna och Svenska kyrkan

2017-08-31

Om två veckor är det kyrkoval i Sverige. För min del är jag inte intresserad av att rösta i kyrkovalet. Jag tror inte på Gud, och varför skulle jag som icke-troende ens vilja vara med att påverka hur troende sköter sina interna angelägenheter?

Sverigedemokraterna är på frammarsch i Svenska kyrkan. Diagrammet visar de 10 största partierna i senaste kyrkovalet (2013).

Och detta diagram visar antal mandat Sverigedemokraterna vunnit i de senaste kyrkovalen.

En datorprogrammerare får betala drygt 4000 kronor för ett års medlemskap i Svenska kyrkan, och med val vart fjärde år ger det över 12.000:- per röst! För en organisation som konkurrerar med min egen! Ett medlemskap i Humanisterna kostar förresten bara 365:- per år. Men en eventuell framgång för Sverigedemokraterna i kyrkan efter valet 2017 stör alltså inte mig. Jag tycker istället att det borde väcka idén att staten ska klippa banden med kyrkan och göra Sverige sekulärt på riktigt.

Kategorier: Svenska kyrkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips