Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Tack för gårdagens debatt med Ebba Busch Thor

2015-07-01

Ni som känner mig vet att jag är Kristdemokraternas ideologiska fiende, och jag är mycket väl medveten om Ebba Busch Thors historik som kommunalråd i Uppsala. Jag befinner mig på en plats med kassa internetanslutningsmöjligheter och har knappt tv, men jag lyckades se gårdagens debatt med Ebba Busch Thor, och jag är mycket imponerad.

Som vetenskaplig skeptiker blev jag direkt påmind om varför jag inte röstar på KD. Busch Thor har fått sin ”utbildning” av Livets Ords friskola. Jag insinuerar absolut inte att hon inte är bildad eller ens att hon inte är välutbildad, men det är naturligtvis inte en massa sektpellejönsars förtjänst. Hon inledde med att påpeka att hennes far varje dag påminde henne om att ifrågasätta och ställa kritiska frågor, och mitt bästa bevis för att hon inte lyssnade är att gudstro och kristendomen är det första som spricker vid minsta belysning. Men Busch Thor är fortfarande kristdemokrat. Tomma floskler, alltså. Jag måste också nämna den direkt korkade ambitionen om ”samvetsfrihet”, vilket innebär rätten till den samvetslöshet som t.ex. vägran att utföra abort utgör.

Med det sagt vill jag ändå berömma Ebba Busch Thors förmåga att vara tydlig, att komma fram och att tillgodose tittarens frågor. Och jag håller med henne på åtminstone ett par punkter. För att nämna det som är mindre viktigt, så är det min liberala syn på föräldraledigheten. Jag, precis som andra liberaler, anser att föräldrarna är kapabla att fördela denna själva, även om det innebär att det ena könet tar huvudansvaret.

För det andra så är jag mot terrorism. Det gäller de flesta partier på pappret, men när man börjar gräva i ministrars politik, är det svårt att hitta något annat än försvar ute på vänsterkanten. Det mest prominenta exemplet är givetvis Miljöpartiet som har ministrar som Mehmet Kaplan, som har liknat IS-krigare med svenska soldater i det finska vinterkriget. (Det hedrar honom att han ljuger om detta – det är ett avståndstagande som är marginellt sämre än att erkänna att man har haft fel.)

Jag, min bror, forskaren Stacie Bigelow och hennes man, lever tack vare muslimska extremisters inkompetens, och jag önskar att jag slipper ta den risken igen. Jag kommer aldrig rösta på Kristdemokraterna, men det minsta jag kan göra är att erkänna att Ebba har rätt i vissa frågor.

Kategorier: Uncategorized

3 svar till “Tack för gårdagens debatt med Ebba Busch Thor”

 1. Lokatt skriver:

  Varför är det viktigt att försöka upptäcka förmildrande omständigheter hos en Livets-Ordare? Och Kristdemokraterna… snart finns de inte hoppas jag.

 2. Lokatt skriver:

  Bloggaren Mons Krabbe har lusläst lagparagrafer och kommit fram till att Ebba Busch Thor kan vara på rätt väg med sitt förslag om att lagföra IS-resenärer för brottet Landsförräderi.
  Jag måste ändra mig om henne, hon har ju kommit med ett konkret förslag, till skillnad från de flesta andra partledarna, vi har ju inte hört alla förstås.
  (Jag förökte klistra in adressen till Krabbes inlägg .. ska göra ett nytt försök.)
  Men SD:s förslag tycker jag är ännu bättre: Släpp inte tillbaka mördarna in i landet.
  – Vem var det nu igen som vill ge de återvändande bloddrypande våldtäktsmännen "jobb, bostad och terapi"? Sanslöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips