Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Vad är sant och vad är falskt inom S idag?

2023-12-07

En av de viktigaste anledningarna till att jag föredrar naturalistisk filosofi framför religion är kompatibiliteten med klassisk logik. Inom religion brukar man säga att ”om X, i så fall Y, och om inte X i så fall Y ändå”. Inom filosofin är reglerna betydligt tuffare. Där säger man att sant och falskt är varandras motsatser, och således att det som är sant inte är falskt – inom socialismen är reglerna flexibla, och om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte ens vad de vill att jag ska tro om deras insatser.

Beträffande kärnkraften så skiljer det inte många månader mellan motstånd och förespråkande.

Idag behöver vi förhålla oss till att flera prominenta röster deklarerar Hamas som en högerextrem rörelse, vilket innefattar både proffstyckare och vetenskapsmän. Inte minst samröret med nazisterna styrker att Hamas är höger. Den som accepterar att Hamas är högerextrema, måste fundera på hur man ser på det grundmurade stödet för Hamas hos palestinier. Och detta stöd hittar man i Sverige generellt bland Vänsterpartiets väljare.

Om man är högerextrem för att man sympatiserar med Hamas, varför är inte Vänsterpartiets väljare nazister? Och varför attraherar just Vänsterpartiet (och även Socialdemokraterna) en massa högerextremister? Om man inte är högerextrem för att man sympatiserar med Hamas, vad spelar det då för roll att påpeka att Hamas är högerextrema? Det har ju ingen konsekvens!

Nu när vi har all data vi någonsin kan tänkas behöva, kanske vi behöver göra en analys kring vilka som är högerextrema, och vilken sida i den pågående konflikten som är rätt sida.

Frågan om civila offer har också cirkulerat. Under Andra världskriget dog tre miljoner tyska soldater och två miljoner tyska civila, men det har inte påverkat min syn på vilken sida som var de onda. Om man verkligen vill minimera det mänskliga lidandet, så stöttar man inte ett folk som vill ha extremister på maktposition, högerextrem eller ej.

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips