Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Vänsterparadoxet bubblar igen

2023-06-17

Stockholms oppositionsregionsråd Jonas Lindberg valde att ägna första maj åt att stjäla Calvin Klein-kalsonger från en butik. Du behöver förmodligen inte veta mer än så för att tänka ”är Jonas vänsterpartist?” och mycket riktigt är han det. Det finns något som är väldigt märkligt i den finansiella maktkampen.

Man borde ju tycka att vänsterpartister skulle avstå smarta mobiltelefoner eller åtminstone satsa på billiga Android-enheter, men icke. Den som opponerar sig mot kapitalet, stöttar det mest. Den som är vänster, har säkerligen en överprisad Apple-enhet.

Man borde ju tycka att kriminella vänsterpartister som stjäl underkläder skulle stjäla märkeslösa och praktiska underkläder av socioekonomiska skäl, men icke. Calvin Klein skall det vara!

Och man kan ju tycka att åtminstone vänstern skulle ha någon form av sympati med arbetare som försöker göra rätt för sig. Men icke, man rånar dem.

Jag har sett detta märkliga fenomen förr. Traditionella socialdemokrater anser (givetvis) att de pengar man tar från arbetaren i skatt ska användas i arbetarens favör, men numera ska fattigas barn gå hungriga av alla möjliga helt obegripliga skäl. Skäl som närmast liknar priviligierade människors självförverkligande.

Jag känner för Jonas Lindberg. Att vara oppositionsråd i Stockholm kan inte vara lätt. Men för guds skull, vad ska du med Calvin Klein-underkläder till? Du kommer att känna dig som en kapitalist! Ge dig på någon som säljer enklare grejer – eller, om jag får föreslå den tanken – skaffa dig mindre kapitalistiska ideal. Lite som svensk höger.

Kategorier: Socialism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips