Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Varför hatas Miljöpartiet?

2022-08-29

Bageriet Pågen är ett av bolagen som drabbats hårt av både priset och leveransosäkerheten på el. Skånska Dagbladet:

Bagerijätten Pågen har sett hur skenande elpriser femdubblat kostnaderna sedan i höstas. Tillsammans med en drastiskt minskad efterfrågan utomlands efterlyser nu vd Anders Karlsson Jerndal att elfrågan verkligen lyfts politiskt.

Detta har irriterat Miljöpartiet, som ihärdigt hävdar att det varken är något fel på priset eller på tillgången. Nu när det börjar bli dags att rösta, har Miljöpartiet gått till val på att sätta Pågens i konkurs, förmodligen på grund av att Pågen inte verkar dela partiets verklighetsbeskrivning.

När ska svenska journalister sluta låta riksclownen Anders Jerndal gråta ut så fort han inte får tag på lite rysk gas? Han är en skam för svenska livsmedelsbranschen!

Vidare tipsar Tovatt medborgarna att köpa sitt bröd från Polarbröd.
Miljöpartiet angriper civilsamhället när de inte accepterar partiets verklighetsbeskrivning, och det är inte första gången som partiet jagar oönskade civila. Bilåterförsäljaren Hedin Bil påminde om höjd bilskatt, och att man därför bör köpa sin bil så snart man kan, vilket genererade följande uttalande från Miljöpartiet (Lorentz Tovatt):

Vad gäller sådana här företag så önskar jag inget annat än att de går i konkurs. Cyniska jävla klimathatare!

Den stora frågan, som jag hoppas hinner få sin sammanställning före valet, är hur det gick till när flera kärnreaktorer avvecklades i förtid, och vilken roll regeringen (som Miljöpartiet då satt i) hade i den affären. Händelseförloppet är idag ytterst pikant för Miljöpartiet, som nu försöker sälja in alternativa fakta kring turerna. Dessvärre har partiet som i skrivande stund sitter kvar i regeringen, Socialdemokraterna, jamsat med om att Vladimir Putin har med det svenska elpriset att göra, vilket förvisso har blivit något av en självuppfyllande profetia när elproduktionen minskar och beroendet till den europeiska marknaden ökar – särskilt när det är vindstilla. Samtidigt har norra Sverige varken avvecklat sin elproduktion eller drabbats av det Socialdemokraterna kallar för ”Putin-priser”, så elproduktion verkar vara en faktor. Alternativa fakta är det enda Miljöpartiet har att lägga på bordet. Och med tanke på klimatkrisen kanske det räcker – Miljöpartiet har ju ordet ”miljö” i namnet. Synd bara att de inte har ”man ska inte angripa civilsamhället” i namnet.
Idag har miljöaktivister blockerat blåljuspersonal på E4, samtidigt som Miljöpartiet har civil olydnad som en programpunkt i sitt partiprogram. Hur hjälpte det miljön?

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips