Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

”Vart är världen på väg när till och med skolan sysslar med kunskap?”

2012-05-04

I en debattartikel i Smålandsposten från 2012-04-26 skriver Ingvar Gustafson att ungdomar är intresserade av religion och livsåskådningar.

Ungdomar frågar sig vad det kan finnas för mening med livet och vill gärna tro på något annat liv efter döden fastän det egentligen inte är märkvärdigare att vi inte finns efter döden än att vi inte fanns före födelsen. Massmorden i Oslo i somras och den pågående rättegången påminner om att alla kan drabbas av ond bråd död. Statsvetaren Magnus Hagevi har säkert rätt i att religionsintresset hos dagens ungdom också kan bero på den ökade invandringen och var en reaktion mot att deras föräldrageneration var och är den mest religionskritiska någonsin.

Idag fick artikeln ett… Ja, jag måste nästan använda Ulf Gustafssons beskrivning… Episkt svar. Kauko Antbacke lägger ut texten (mina emfaseringar). Mycket nöje!

Vad ska man tro på? Mänskliga spekulationer eller väletablerade naturlagar? (Även två andra naturlagar vilka är stjärnvittnen mot spontan självalstring) Sedan river Ingvar Gustafson sönder och samman hela sin egen evolutionslära som säger att allt är ständigt pågående utveckling. Men, det kan inte finnas någon utveckling om inget fanns före och inget finns efter! Vi gör ett tankeexperiment: En man ska vandra från Ystad till Haparanda. Han har en tärning med sig. Vid ett går han ett steg framåt, vid två går han ett steg bakåt, vid tre går han ett steg till vänster vid fyra går han ett steg till höger, vid fem och sex står han stilla. När kommer han till Haparanda? Aldrig! 

Alltså – evolutionsteorin i praktiken. Evolutionsteorin är en röra av filosofi och vetenskap. Det enda som ateisten har som en urusel stötta för sin tro. Tala om hjärntvätt, vidskepelse! 

Av frukterna känner man trädet – som är ett beprövat ordstäv. Ateisterna lämnade 100 miljoner döda efter sig på grund av sin livsfientliga förljugna ideologi. Bara i Ryssland 20 miljoner men Soltjenitsyn ökar det till 25 miljoner! Detta har väl inget med humanism att göra! Tolerans? Åsiktsfrihet? Livsmening? Inget av dessa. Bara en människa utslängd i ett kallt universum (-273 grader C där inga atomer rör sig) utan ändamål, utan mening! 

Gustafson önskar mera plats för humanisterna i skolan. Varför? Skolan är ju redan en bra rekryteringsbas för den organisationen.


Wow. Verkligen wow.

Kategorier: Uncategorized

2 svar till “”Vart är världen på väg när till och med skolan sysslar med kunskap?””

  1. Creutz skriver:

    Hoppsan! Eeeh. Ja. Hoppsan.

  2. Anonym skriver:

    MMMM? Förstod inte den där liknelsen med tärningen men är man religiös så tar man ju gärna till liknelser för att slippa befatta sig med fakta. Eller, som i citatet från herr Antbacke, tänkande överhuvudtaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips