Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Vem bojkottas?

2014-07-28

Min vän Tommy Dahlman skriver på sin blogg att man inte ska följa uppmaningen att bojkotta Israel, vilket jag tänker lyssna på. Jag har för närvarande inga sådana planer. Men sedan svävar Tommy ut.

I konsekvensens namn skulle man nämligen då också bojkotta Facebook. Men vad har Facebook med Israel att göra? Jo, Facebooks grundare Mark Zuckerberg är ateist från New York, men hans föräldrar var judar, och judendomen är en vanlig religion i Israel, alltså skulle Facebook ingå i en sådan bojkott. Tommy skriver att de nazistiska slagorden från 1930-talet ekar i sociala mediers korridorer – Kauft nicht bei Juden. Men som Tommy själv säger inledningsvis i sin bloggpost, så var det bojkott av Israel som var ämnet, inte judar. Eller ex-judar från New York, för den delen.

Uppdatering 2014-07-29: Jag har fått denna text påvisad för mig. Den gör samma poäng som Tommy, men utan sammanblandningen av ex-jude och israelit.

Kategorier: Uncategorized

4 svar till “Vem bojkottas?”

 1. Anders Åberg skriver:

  Hur kan man INTE bojkotta en apartheidstat som Israel. Är massmord på barn vars enda fel är att dom är födda som palestinier något man kan vifta bort så enkelt som din vän gör på sin blogg?
  Nelson Mandelas ord -"We know too well that our freedom is incomplete without the freedom of the Palestinians" ringer extra högt i öronen nu när blodet flyter i Gaza. Den enda kvarvarande öppet rasistiska staten i dagens värld är Israel och kanske är det också världens blodtörstigaste regim. Dom motarbetar aktivt alla försök till fred i området med sin kriminella bosättarpolitik och naturligtvis har dom, som alla andra krigsgalningar gud på sin sida.
  Tycker du man bara skall strunta i det eller har du något förslag till hur vi skall agera?

 2. Anders Hesselbom skriver:

  Även jag betraktar Israel som en stor skurk, men nej, det har jag inte. Jag bojkottade Frankrike efter provsprängningarna, men i ärlighetens namn så tror jag inte att jag gjorde något intryck.

 3. Lokatt skriver:

  Jag tänker köpa extra många apelsiner från Jaffa – om jag hittar några i Konsum i detta konforma och trögtänkta land. Pilutta er allihop.

 4. Anders Åberg skriver:

  Tänk vad olika man kan reagera på massmord på barn.
  En del blir ursinniga och en del verkar tycka det är kul.
  Mycket märkligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips