Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Annika Strandhälls avlopp är inget stort problem för väljarkåren

2022-01-26

Idag gör SVT ett nummer av att klimatminister Annika Strandhäll har inte sökt tillstånd för sin avloppsanläggning till villan på Värmdö. Det är faktiskt inget att dra för stora växlar på, för det säger väldigt lite om hennes moral och värderingar. Det kan lika gärna vara slarv som illvilja, och eftersom vi vet om att hon inte är kapabel att sköta sin ekonomi, så får man förutsätta att det är slarv. Det är ju en enorm skillnad på politikers snedsteg när snedstegen avslöjar något graverande om personens moral. Något som är mer belastande för bilden av personen än att hon är slarvig. Som när EU-parlamentariker Heléne Fritzon råkade säga att vi var ”skickliga” på att inte ta ställning varken för eller emot nazismen, när landet i själva verket höll låg profil för att vi inte hade råd med ett krig.

Eller som när socialminister Lena Hallengren försöker undanhålla information från medborgaren, lura medborgaren på pengar eller hävdar att privat sjukförsäkring är mer skrämmande än skjutningar. Dessa snedsteg säger något om vem Hallengren är, och det är inte något positivt. Jag hoppas att detta spelar roll när vi bildar oss en uppfattning om våra politiker, men jag är osäker. Minns att Cecilia Stegö Chilòs protest mot statstelevisionen genom att inte betala tv-licensen var ett problem för 20 år sedan (trots att det är ett ganska respektabelt uttryck för civil olydnad) medan det mest småsinta myglandet idag är helt oproblematiskt för väljaren. Något har uppenbarligen hänt.

När Morgan Johansson påstår sig ha tillsatt poliser, när Magdalena Andersson säger sig ha förvandlat arbetslöshet till arbetskraftsutbud, tror vi på det? Eller är lögnen en trygghet i sin pålitliga närvaro hos en i övrigt så kaotisk ledning? I så fall har pratet om att oppositionen hotar demokratin burit frukt – trots att det de facto är oppositionen som möjliggör den. Och maktkampen är betydligt större än Strandhälls lyxvilla på Värmdö. Men hon bor åtminstone fint där, och nu när SVT hängt ut hennes boende så vill jag uppmana alla att på allvar respektera hennes privatliv, och låta det stanna vid SVT.

Kategorier: Korruption, Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips