Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Dags att ventilera lite igen…

2019-02-20

2019-02-14: Om självaste staten hävdar att spöken ockuperar ett hotell, så måste det rimligen vara sant. Där fick skeptikerna så att de teg!

2019-02-17: Irans statliga television kunde tyvärr inte visa matchen mellan Bayern München och Augsburg på grund av att den dömdes av en kvinna. När det uppenbarade sig, bröt man helt enkelt sändningen. Finns det något i rapporteringen från Iran som avslöjar att det finns förbättringsutrymme när det gäller kvinnosynen?

2018-02-18: För den som någonsin undrat över hur det är att vara hysterisk: DN har (eventuellt med rätta) kritiserat Moderaternas Hanif Balis användande av ordet ”avkomma” synonymt med ”avföda”, på grund av att det tvingade dem att själva ersätta sina egna ordval.

2018-02-18: Låt oss en gång för alla konstatera att det är ett västerländskt privilegie att inte frukta IS. Terrorism drabbar nästan aldrig oss.

2019-02-19: SVT sparkar bandet Augustifamiljen för att man vill få in mer kvinnor i rutan, vilket naturligtvis är bra. Däremot kan inte den individuelle musikern rå för sitt kön, vilket gör grunden för uppsägning tveksam. Juridiskt löser SVT frågan genom konsultkontrakt istället för anställning. Smart!

2019-02-19: ”Svenske IS-terroristen omringad – frun död”

2019-02-19: Man väljer varken sina värderingar eller sina föräldrar. Det sistnämnda kan påverkar det förstnämnda, men var hamnar ansvaret? Jag känner en kvinna som är jätterar och som framstår som ytterst välmenande, som är IS-anhängare. Jag känner en man som högaktar mina barn som är uttalad nazist. Har man eller har man inte ansvar för sina åsikter? Är det rent av en klassfråga?

2019-02-19: En tänkvärd reflektion är att nazismens ”tyskfruar” inte hade mer att säga till om än dagens IS-fruar. Isobel Hadley-Kamptz: ”En helt annan sak: jag tycker inte att man kan jämställa IS-fruar och tysketöser. IS-fruarna har i allmänhet aktivt och medvetet åkt ner för att stötta IS och kriget. De har varit ideologiskt övertygade och sökt bidra till IS på det sätt de tillåtits.”

2019-02-20: Tänk dig den absolut värsta ideologin någon kan föreställa dig. På 40-talet kanske det vore Frau Cocks lampskärmar av människohud, på 2010-talet kanske en IS-krigare som slitit huvudet av en 5-åring med så dålig precision så att axlarna och ett revben fortfarande var fäst vid ryggraden. Veronica Palm skriver på Twitter: ”Att hota med att dra in medborgarskap är inte direkt något som främjar integration.” Det hon menar är att vi ska älska nazisten men hata nazism, men graden av vidrighet är så stor att det nästan är mänskligt att tveka.

2019-02-20:Praying for him won’t do any good… He has too many Evangelists on his side

2019-02-20: ”Militär själavård” har jag inga problem med, men varför ska skattepengar avgöra vilken gud (om någon) som finns på riktigt? Idag är astrologerna ersatta av astronomer, alkemister ersatta av av kemister och homeopater ersatta av läkare, så varför inte lyfta blicken från jesusiter? Här finns både humanister och psykologer. Så länge ateister betalar skatt, bör staten överväga att värdera alla sina medborgare lika högt. Vi kommer kanske aldrig nå målet, men vi bör sträva dit, för allas lika värdes skull. För at göra en lång historia kort: Life is a lemon and I want my money back!

2019-02-20: Slutligen måste jag kommentera företaget MediCalls offentliga psykos. De har samlat in samtal till 1177 (sjukvårdsupplysningen) och publicerat dessa på Internet. MediCall skriver på sin hemsida att ”servern är placerad i Sverige och inga patientuppgifter eller personuppgifter lagras utanför Sveriges gränser”. Om man publicerar från Sverige så lagras ju faktiskt informationen där den hämtas till. Påståendet är bara garanterat sant om ingen utomlands har Internet. Min personliga hemsida finns t.ex. på en server i Danmark, men filerna lagras i Sverige om någon från Sverige hämtar dem. Att lagra något och att publicera något är alltså inte helt synonymt. MediCall publicerade samtalen från Sverige, men var de lagras är inte upp till dem, det är upp till dem som väljer att lagra vad MediCall publicerar. Infrastrukturen för detta finns långt utanför våra gränser – även Kim Larsen-lyssnande, öldrickande rökare i Danmark kan ha Internet. Vidare är det diskutabelt att man kallar det för ”intrång” när någon konsumerar vad man publicerar. Så även att man kallar osäkrade filer för en ”lucka” i säkerheten. Sannolikheten att någon har ”råkat” skapat ett subdomän för filerna i fråga, är minimal.

Kategorier: Ateism, Politik, Pseudovetenskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips