Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Det är viktigt att man får följa sin dröm, därför stöttar jag mina fiender

2022-02-09

Partisympatisörer ska inte färga partiet. Många rasister röstar på SD, men den som anklagar SD för rasism måste göra det på partiets principprogram, vilket inte är helt enkelt. LO har nyligen gjort ett ganska stort nummer av att de står för Allas Lika Värde™, trots att de erhåller finansiella privilegier som icke-socialister saknar. Och när de i SVT konfronterades med varför Sverigedemokraters pengar betyder mer än deras väljares intressen så deklarerade LO:s ordförande Susanna Gideonsson att partiet inte har någon politik mot att privata företag som agerar inom välfärd, ska kunna göra det utan vinst. Endast personer som står för allas lika värde ska förlora pengar på att bidra till sitt samhälle, och det är förmodligen därför personer som inte är fackligt engagerade har högre lön än de som är medlemmar, och det är förmodligen därför man antas rasist om man vill ha ersättning för sin insats för samhället, enligt LO. Jag är inte bättre än LO:s ordförande i det att jag föraktar LO:s medlemmar, det sticker jag inte under stolen med. Men jag gör det givetvis av helt andra skäl än Gideonsson.

I förmiddags pratade jag med en anhängare av partiet Nyans om hans önskemål om att kriminalisera spridandet av ateism. Jag deklarerade att jag delar hans kamp utan att sympatisera med den. Jag anser verkligen att dålig politik med entusiastiska anhängare är värd att stötta, för att det finns medborgare som sympatiserar, och det är just medborgarens önskningar som faktiskt är värt något i långa loppet, muslim eller ej. Jag gjorde ett litet nedlåtande nummer om att han inte skulle stötta någon som vill kriminalisera spridandet av islam, men jag står för att jag stöttar honom i sin kamp att förbjuda ateism. Detta gör jag trots att jag spenderat sex år på att åka runt i gymnasie- och folkhögskolor med budskapet att inga gudar finns på riktigt. För det är viktigt att man får följa sin dröm. Åhörarnas reaktioner handlade om att partiet inte kan dömas efter vilka väljare de attraherar. Sverigedemokraterna undantaget, får man förmoda. Jag personligen har inte spenderat en enda minut på att fundera på om jag ska rösta på varken SD eller på Nyans, så jag kritiserar båda dessa partier från ett slags jämförelsevis förnuftigt utanför-perspektiv.

Ni som betalar pengar till ett fackförbund under LO är antingen naiva eller elaka, för ni är en viktig del av problemet med dagens samhälle. Jag minns när min fru, efter att ha jobbat över 80 timmar i veckan i ett halvår, blev inkallad till ett oförberett möte med facket där hon skulle försvara sin lön, som var för hög för den som vill att alla ska ha det dåligt – LO. Fem, för henne okända män, ryckte henne från jobbet, drog in henne i ett rum, där hon skulle försvara sin lön. Oförberedd inför fem främmande män. Att hon utnyttjades av sin arbetsgivare och hade fått sin lön för att inte säga upp sig på dagen, var inte intressant för dem. Facket tar emot pengar för att folk ska ha det dåligt, och även om hennes situation var suboptimal så fanns försämringspotential i just lönen. Endast en kommunist eller en sverigedemokrat kan applådera detta, då SD är överrepresenterade inom LO! Det är Sverigedemokrater som betalar för denna galenskap!

Så vad betyder ”alla” i allas lika värde egentligen? När medlemsavgiften till facket är skattefri, och när den skattefria avgiften finansierar Socialdemokraterna så är ju det ett ytterst konkret exempel på att LO betraktar personer som faktiskt gör skillnad på folk och folk som mer värda än normala, moraliskt medvetna människor. Och det därför delar jag Susanna Gideonssons förakt för sverigedemokratiska väljare, men jag gör det för att de drar in pengar till LO, för LO samlar fler sverigedemokratiska väljare än samhället i övrigt. För guds skull, om en medborgare får för sig att spendera tio kronor på en runda Pac Man ska staten ha 2,5 kronor i kompensation, och om någon sucker får mens och köper dambindor för 30 kronor så ska staten ha 7,5 kronor, men LO-medlemskapet ska vara momsfritt. Annars är man inte för allas lika värde.

Och om någon anhängare från partiet Nyans skulle få för sig att läsa detta: Väx upp, inga gudar finns på riktigt! Er profet är helt uppenbart en bedragare, och du är lurad. Men jag är inte din fiende, för jag försvarar er kamp.

Kategorier: Politik, Religion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips