Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Du lyssnar på fel musik, du tittar på fel tv-program

2023-04-22

I onsdags rapporterade SVT majoriteten av de mest lyssnade låtarna på Spotify var framförda av män. Hur kan det vara så här? Vem ska ställas till svars? ”Experter” låter hälsa att både musikindustrin och musikkonsumenterna måste hjälpas åt, men att lyssnaren måste se över sin egen konsumtion. Är det verkligen en kvinna som framför låten du lyssnar på, eller har du brustit i ansvar?

Inte heller deras egna program, ”Drag race Sverige” tittade vi på som vi skulle. Första avsnittet sågs av 700 000 personer, men sedan var det bara omkring 140 000-180 000 personer som fortsatte titta. Programchef Christina Hill underkänner tittarnas engagemang. De gav inte programmet en tillräcklig chans. Själv såg jag ett par avsnitt av ”Drag race Sverige”, och tyckte programmet var dåligt, och är således en av personerna som inte skött mitt tv-tittande till en tillfredsställande nivå.

Är det inte höjden av otur att världens bästa tv-bolag, SVT, har fått en i uppdrag att sända tv för väldens sämsta mediakonsumenter, nämligen svensken? Det är nu önskvärt att du vore vänlig att slänga ut dina skivor med Yes, Journey, Queen, Kansas, Pink Floyd, Whitesnake och Deep Purple, och ersätter dem med skivor av Madonna, The Bangles, Cyndi Lauper, Bette Midler, Cher, Vixen och Heart. Sen sätter du dig ner och tittar på reprisen av ”Drag race Sverige”. För du tar väl ansvar?

Kategorier: Identitetspolitik, Public Service

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips