Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Låt inte meningsmotståndaren sätta narrativet

2023-08-04

Nu när våra fri- och rättigheter verkligen är hotade på grund av oroligheterna i landet, skulle jag vilja uppmana alla försöka betrakta det svenska tillståndet utifrån. Genom att förstå vilka narrativ som tävlar om att vinna allmängiltig status, och vilka grupperingar som förvränger motståndarens narrativ, har du en möjlighet att både ställa dig över informationskriget och ställa dig på rätt sida av denna del av historien.

Svensk höger angriper Pride-festivalen med hänvisning till förekomsten av grooming, vilket bemöts genom att hävda att det som angrips är HBTQ-rörelsen som helhet och Pride generellt.

Muslimer angriper yttrandefriheten med våld, och imamer hävdar att kritik mot islam bör kriminaliseras, vilket hanteras genom att koppla all opposition mot religiösa påbud som islamofobi eller rent av rasism.

Den röriga situationen utnyttjas av länder som själva saknar religionsfrihet och yttrandefrihet, för att bedriva påtryckning på hur svensk lagstiftning ska bli mindre liberal och mer begränsad av religion. Inte minst har Islamiska konferensorganisationen, OIC, som består av 57 länder som definitivt inte skrivit på någon FN-deklaration om mänskliga rättigheter, haft ett krismöte om svensk demonstrationsrätt.

Avslutningsvis har vi en svensk vänster som tar svenska imamers syn på HBTQ-rörelsen, tillskriver den till svensk höger och kritiserar högern för den, samtidigt som man sopar banan för islams inflytande i Sverige, inte minst genom den inbyggda hörsamheten mot storebror OIC så väl behöver för att få uppmärksamhet.

Vår regering försöker desperat att hålla ihop situationen, men har flera gånger gjort uttalanden som skapat misstänksamhet kring om det verkligen är medborgarnas fri- och rättigheter som är deras primära fokus.

Idag behöver du se den homofobi som finns, där den finns, vilket varken är alla i högern eller alla muslimer, och stötta Pride-festivalen. Låt inte personer med onda avsikter koppla sina nidbilder till denna rörelse!

I text och ord angripa alla inskränkningar i svensk demokrati, men stötta alla muslimers rätt att praktisera sin religion. Muslimer ska ha rätt till sina riter och sitt firande på exakt samma sätt som Lars Vilks har rätt att göra karikatyrer eller Salman Rushdie har rätt att vara religionskritisk.

Och det viktigaste av allt är att återupprätta tanken på att pennan är viktigare än svärdet. Vi kan inte ha ett land som påverkas av krafter som använder våld, eller ens hotar om våld. Sverige ska vara ett land som formas av en intellektuell process, inte av stenkastning. Förhandla inte med terrorister!

Kategorier: Demokrati, Religionsfrihet, Yttrandefrihet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips