Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Nu har media en ny husaffär att gotta sig i

2023-06-10

För tre år sedan pågick en konflikt mellan Ebba Busch och Esbjörn Bolin angående en husaffär. Bolin hade sålt ett förfallet gammalt hus som han inte bodde i till Busch, vilket skapade irritation hos Margareta Majkgård som hade tänt att få ärva huset för att bygga en kursgård av det. Majkgård övertalade Bolin att försöka dra tillbaka köpet. Det hela slutade med att Busch gick med på att betala mer än planerat för huset. Den svenska presskåren var rasande på Ebba Busch, och vi fick dagligen läsa stora svarta krigsrubriker och spaltmeter med påhopp och anklagelser mot henne. Inte minst från vänsterextremistiska Dagens ETC.

Tre år senare låter några barn en man förvalta och bo i ett hus som tillhör deras avlidne mor. När mannen flyttar, skänker han bort huset till mediabolaget ETC. ETC säljer huset för miljonbelopp, mot barnens vilja. Det ställer den oundvikliga frågan från vilken moraliska grund ETC uttalar sig? Busch gjorde inget fel, hon hade en intressekonflikt med Margareta Majkgård, och hävdade sin rätt till det hus hon hade köpt, medan ETC själva inte ens bryr sig om varifrån deras tillgångar kommer, och till vilket pris!

Både SVT och Aftonbladet har tagit tydligt parti mot Ebba Busch i den husaffären, så det ska bli väldigt intressant att se hur det ställer sig i ETC:s husaffär. Om de ens bryr sig.

Kategorier: Media, Moral

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips