Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Rickard Söderberg är ett föredöme

2017-05-11

Den 6/5 publicerade sångaren Rickard Söderberg en tjusig bild på Facebook. Han kysser sin make, och i bakgrunden syns en moské. Vackert! Till bildtexten skriver han bl.a. att ömsesidig kärlek mellan vuxna är alltid rätt. När jag läser idag, så har bilden fått mer än 16000 likes och 4200 hjärtan, men även över 40 ilskna reaktioner. Dessutom har bilden över 1400 kommentarer. Inte alla är speciellt trevliga, men en som definitivt är trevlig, det är Rickard Söderberg. Många kommentarer bestod bara av ”fy fan” eller ”äckligt”, men låt mig bjuda på några exempel som innehåller meningar.

Barrin: vad är meningen med att lägga upp en bild på hångel utanför en moské ?

Rickard svarar: Meningen är att visa alla de HBTQpersoner som lever under religiöst förtryck idag att det finns platser i världen där deras kärlek alltid får plats, där våra medfödda jag alltid kommer stå över människors självvalda religioner och där deras kärlek aldrig anses provocerande eller kommer ifrågasättas, ens av de som inte ännu är redo att acceptera att kärlek kan se ut på många olika sätt…Sunhaib: HerreGud, Varför framför en moské med en sån vidrig äcklig handling vad är poängen? det du gör är att du lägger till bränsle till elden som finns redan {Islamofobi}

Rickard svarar: Hej Suhaib. Bilden är från artikeln som är länkad i bilden. Har du läst den? Annars är det klokt att börja där, så har vi samma referensbas.

Det handlar nämligen om att visa alla de HBTQpersoner som lever under Islam att deras kärlek är precis lika vacker och sann som vilken annan ömsesidig kärlek som helst. Och att kärlek alltid är rätt, oavsett världsreligion.

Om den som sen har en självvald, privat tro har problem med medfödda egenskaper så som hudfärg och sexualitet, då är det alltid religionens problem. Inte kärleken. Av just den anledningen.

Detta har inget som helst med islamofobi att göra, utan med hur min medkänsla för de muslimer som fråntas möjligheten att älska så som de är födda, är större än för de som vill underordna andra människor efter sin privata, självvalda trosuppfattning, ideologi eller sagobok – beroende på vad det handlar om…

Den islamofobiska elden kan vi hjälpas åt att släcka, genom att ex inte kalla en ömsesidig kyss mellan två människor för ”vidrig äcklig handling”. Men det är bara ett förslag.

Hussein: Fint att ni pussas och sprider kärlek men fel att ni provocerar&hånar 1,7 miljarder anhängare av den TRON

Rickard svarar: Syftet är, som framgår i artikeln som bilden hör till (som du kanske inte läst?), att visa de HBTQpersoner som lever ex i muslimska länder att deras kärlek är vacker och lika mycket värd som all annan kärlek.

Och. När en religion blir provocerad av kärlek och ser kärleken som ett problem – då är det aldrig kärleken som är problemet.

Tänk på att hur man älskar är medfött, medan religion är självvalt.

Bash: Detta är provocerande äckligt gjort. Bilden är tagen framför moskén för att provocera o tända på massa snack och kommentarer . Uppmärksamhet. Jävla äckel vilken respekt är det du har ? Gå klipp din kuk o stoppa in den i en kanninhålla Horunge . Jag skiter i om ni e bögar eller knullar varandra i röven o munnen eller va fan ni gör, det är er sak men sitt inte provocera andra religioner bara för islam förbjuder att vara bög. Du skapar hat me den bilden o ditt liv blir i fara för det finns också ”människor som är födda med ilska och kan verkligen spräcka dina tänder me hammare .” Så som du påstår man ”födds som bög” då finns de folk som föddes för att slå ihjäl såna som dig Horunge. Du smutsar ner bilden på den fina moskén

Rickard svarar: Jag förstår om du inte tagit dej tid att läsa alla kommentarer där vi förklarar bakgrunden till bilden. Men om du vill ha lite större förståelse för kontexten rekommenderar jag dej att iallfall ögna igenom artikeln som hör till.

Bilden är bara en stor kärleksfull kram till alla de HBTQpersoner som idag lever under religiöst förtryck, där jag vill visa dem att deras kärlek är vacker, den får ta plats och vi ska aldrig tolerera att den hånas eller krossas. Världen behöver fler människor som älskar varandra. Och älskar MED varandra. <3 

För övrigt har jag en framtand som jag krossade när jag åkte vattenrutschbana som barn, och den har jag alltid tyckt var lite gulare än de andra tänderna, så om du ska slå sönder mina tänder med en hammare kan du väl börja med den, så får jag möjlighet att skaffa en ny fin tand där!

I dialogen som följer slänger Bash ur sig följande: De e haram för dig o gå in där inne jävla pajas kommer sätta ett skott I din panna skriv nt mer till mig

Trots detta påpekar Rickard att hans erbjudande kvarstår. Rickard Söderberg har visat att han kan vara en riktig förebild, och att det går alldeles utmärkt att inte hata och hota på nätet.

Kategorier: Islamism, Politik

2 svar till “Rickard Söderberg är ett föredöme”

  1. Unknown skriver:

    Jag önskar att jag hade förmågan att bemöta hatande dårar lika lugnt och sansat som Herr Söderberg.

  2. Anders Åberg skriver:

    Precis, spännande och klok människa han Rickard, mer än man kan säga om dessa muslimska idioter som hatar honom.
    https://www.youtube.com/watch?v=-BuQZkjw98U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips