Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Vaddå ”regimtrogna” eritreaner?

2023-08-03

Idag uppstod en konflikt mellan två eritreanska läger i Järva. Anhängare av enpartistatens president Isaias Afewerki blev attackerade av demokratiska eritreaner [sic]. Många har gjort rasistiska poänger av att Sverige har förändrats, men det svenska folket är som det svenska språket: Det definieras av hur det är, inte av hur det ska vara. Säger man ”dom” så heter det ”dom”, och så vidare. Men Sveriges Television (SVT) är inte särskilt mycket bättre.

Eftersom Sverige definieras av hur det är, och eftersom hur Sverige är definieras av flyktingarna som kommer hit, finns ett väldigt starkt ogillande av invandrare som tar sig an svensk kultur. Vi utvisar gärna flyktingar som skaffar sig ett jobb, eftersom de konkurrerar med svensk arbetarkraft – du skulle bara vet vilket regelverk man måste tugga sig igenom för att ge arbete åt en utomeuropé. De som trots allt blir kvar, blir ofta starkt avskydda – vi har gått igenom allt från rektor Hamid till riksdagsledamot Hanif Bali. De som behåller sina värderingar, bidrar till den eftertraktade mångkulturen.

Men till detta, finns den imbecille betraktaren, som förmodligen skulle gå i konkurs inom fem dagar om den inte vore tvångsfinansierad.

SVT beskrev dagens sammandrabbning som en konflikt mellan ”regimtrogna” eritreaner och dito som inte är anhängare av regimen. Detta är ytterst dåligt gjort, för det skapar en misstänksamhet om att det finns eritreaner här som inte är här för att de flyr just regimen. Vi vet att eritreaner inte är här för att arbeta, så vad försöker SVT säga? De gillar regimen i Eritrea, men de vill komma åt de bidrag som svenska arbetare jobbar ihop till? Här kan jag verkligen tycka att ett förtydligande från SVT:s sida är på sin plats, för det hela stinker rasism.

Uppdatering 2023-08-04: Här försöker SVT förklara händelseförloppet på lite knagglig svenska, och i nyheterna visar det hela sig vara statens fel.

Kategorier: Politik, Public Service

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips