Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Vet Kent Eklunds fanclub vem han är?

2023-03-11

Jag har tidigare skrivit om hur (den då socialdemokratiska) regeringen borde backa i sin relation med twittraren Kent Eklund. De står såklart i sin fulla rätt att lyfta vem de vill, men de bör veta om vem de lyfter. Den gången handlade det om att Eklund fick beröm för att han tyckte att SÄPO skulle hålla ett öga på extremhögern, och medan hyllningarna pågick var Eklund själv upptagen med att argumentera för sexuellt våld som vapen i krig.

Idag sitter Socialdemokraterna i opposition, men den ömsesidigt kärleksfulla relationen fortsätter. Samtidigt som Annika Strandhäll beklagar sig över att ”Sverigedemokraternas trollarmé” (alltså en sverigedemokrat) kallar Eklund för idiot, är Eklund själv upptagen med angripa sexuella minoriteter.

Det må vara HBTQ, Queer och allt vad det heter. Det är inte sunt att rota varandra i rumpan. Det ger bara upphov till HIV, ebola, apkoppor, aids och andra åkommor i blodomloppet. Man och kvinna är som gjorda för varandra. Vi borde hålla oss till det.

Tycker jag.

Det är naturligtvis hårt att bli kallad för idiot, men jag tror att de som kommer in till Eklunds försvar från vänster egentligen bara bryr sig om att Eklund beskriver vänsterpartier i positiva ordalag – något som tycks alltid överskugga allt vad personen i övrigt står för eller vad personen har för bevekelsegrund.

Sen ska man såklart inte ge tillbaka med samma medel. Kent Eklund står i sin fulla rätt att uttrycka de åsikter han uttrycker. Hade svenska staten fortfarande haft kvar sin näthatsgranskare, hade Eklund levt farligt. Då hade jag tagit honom i försvar. Men inte av samma skäl som Socialdemokraterna, eftersom de tycks gilla hans inlägg. Jag hade försvarat hans rätt att uttrycka vidriga åsikter utan risk för repressalier.

Kategorier: Politik

Etiketter: Kent Eklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips