Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Att identifiera sig som antirasist är en dålig garant mot rasism

2016-12-18

Inom högern finns en övertro på att rasism är en vänsterfråga, och inom vänstern finns en övertro på att rasism är en högerfråga. Jag påstår att det finns en tragisk korrelation mellan att vurma för en alternativ ytterkant och att vara rasist. Högerkanten präglas av en missunnsamhet och xenofobi. Flyktingar ska inte ha det bra, och främlingar hotar vår kultur. Vänsterkanten präglas av rasism i ordets ursprungliga bemärkelse. Den som har ljus hud kan inte riktigt förstå hur det är att vara utsatt, den som har mörk hud kan inte riktigt stå upp för sig själv, utan förlitar sig på den intellektuella reserven hos en massa social justice warriors.

På detta tema skriver Jesper Sandström en ledare idag:

”En salig blandning av meningslös symbolpolitik, av typen traineejobb, fjäsk för Saudi i FN:s säkerhetsråd samt en ny jämställdhetsmyndighet – och politik som är direkt skadlig för ekonomin, typ höjda skatter på jobb och företagande. Förra årsskiftet höjdes också skatten på gåvor till ideella föreningar – för att i stället satsa på att öka det statliga stödet till dessa. Ett beslut som inte har något annat resultat än att staten får mer makt över den enskilde och civilsamhället.”

Absolutism är bra så länge ”rätt” parti regerar, men införandet av kan blir en tragiskt självuppfyllande profetia – i de mörkaste undersökningarna tänker en femtedel av svenskarna rösta på Sverigedemokraterna.
Det är den vite medelålders mannen som styr. Han heter förmodligen Amineh Kakabaveh eller Alice Teodorescu. Medan invandrarkvinnan idag heter Anders Lindberg eller Daniel Swedin.

Om man får ett funktionshindrat barn idag, måste man sluta jobba och assistera det, för att barnet ska kunna få ett fullgott liv. I ett samhälle där man inte betalar skatt, är detta givetvis helt rätt. I ett samhälle där man betalar relativt hög skatt, är detta anmärkningsvärt. I ett samhälle där skatten är bland den högsta i världen, som dessutom fungerar väl, är det en katastrof, för i ett sådant samhälle har man råd med precis vad som helst, och det man satsar pengar på handlar om prioriteringar.
Förr betydde ”vänster” att man värnade om samhällets svaga. Dessa finns kvar, men generellt sett betyder ”vänster” idag att man värnar om regeringen, om deras makt, och om deras ideologi.
Vänstern är den nya borgerligheten och högern är de som är missnöjda. Den ena sidan har inte gjort upp med nynazismen, den andra är fortfarande överrumplad över salafismen. Oavsett vilken typ av extremist du är, höger eller vänster, är du förmodligen rasist och en dålig människa.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips