Startsidan  ▸  Texter  ▸  Blogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Dags för lite galenskap igen

2015-10-09

Under juli månad inleds en kontrovers där artisten Timbuktu använder sitt Pride-tal till att kritisera IKEA för skatteplanering. Alltså inte något direkt olagligt, utan bara ambitionen att försöka hålla nere skatten. Timbuktu fick själv ta emot lite kritik från Rebecca Weidmo Uvell, eftersom han i egenskap som skatteplanerare mot skatteplanering gör sig skyldig till hyckleri. Timbuktu gör alltså inte något direkt olagligt, han försöker bara hålla ner skatten. Jag trodde inte mina ögon när jag såg twittraren Johannes Klenell skriva (min emfasering):

”Har gått igenom Uvells blogpost om Timbuktu. Hittar inga exempel på skattebrott eller pengar som lämnar landet. Är ni dumma i huvudet?

Idag är tweeten raderad (citat), men Uvells text finns kvar – den text som Johannes Klenell gått igenom och uppfattat som ostyrkta anklagelser om skattebrott. Och när vi ändå är inne på temat om vem som är dum i huvudet, det är något som Johannes Klenell har väldigt starka åsikter om – sök i hans twitterfeed efter ordet.

Detta är alltså den censurerade versionen. Att Timbuktu pratar om vem som skatteplanerar är lika galet som när Klenell pratar om vem som är ”dum i huvudet”.

2015-10-05: Marcus Birro är heligt trött på ateister. ”Nyligen föreslog biskop Eva Brunne i Svenska Kyrkan att man skulle täcka över eller bära ut Jesus på korset i en kyrka och istället märka ut åt vilket håll Mecka ligger, allt för att erbjuda muslimer plats att be i svenska kyrkor.” Nej, vi betackar oss muslimer och andra ateister!

2015-10-09: Vad är det egentligen för skillnad på skepticism och religion? Omni rapporterar att en patient som sökt för mensvärk fick rådet att be till Gud. Det är religion.

Och så igår så får vi veta att ”kvinnotider” i simhallen inte är konstigt i ett ”modernt samhälle”, alltså ett samhälle där kön och nakenhet saknar betydelse. Ett nytt kreativt grepp från Lovisa Karlsson på vägen från könets betydelse för allas lika rättigheter och möjligheter.

För att sluta, Maria Robsahm skriver i måndags att personer med hipsterskägg sviker sina bröder i Mellanöstern som inte får raka sig, med illa dold hänvisning till att kvinnornas slöja är ett plagg som man kan välja att bära eller inte, helt efter behag. Robsahm gör den vanliga sammanblandningen mellan ”frihet” och den kamp det innebär, och att underkasta sig patriarkala strukturer för att få vara ”i fred”, trots att det faktiskt inte är samma sak.

Kategorier: Uncategorized

Ett svar till “Dags för lite galenskap igen”

  1. Lokatt skriver:

    Jag kräver helskägg på precis alla män, för jag kan inte hålla mig vid anblicken av en orakad oååhhh-oh haka, som påminner mig om oiihhhhåh-åh-åh-å skära onämnbara kroppsdelar längre ner. Männen måste skyddas med skägg, jag kan inte ansvara för vad som annars händer.
    Små pojkar ska bära lösskägg, jag är galen åh-åh-ååhh (ursäkta mig, måste ta en snabb paus här) i riktigt små ljuvligt släta gossar, men lösskägg skyddar dem naturligtvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips