Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Den nya regeringen har åtminstone ett utseende

2019-01-23

Jag tog ställning för Amanda Linds rätt att försvara en extrem nationalist, men jag inser nu att jag visste för lite om omständigheterna. När det gäller hennes utseende tänker jag vara mer nyanserad. Hon har valt att uppträda i ledig klädsel i offentliga sammanhang, vilket hon har rätt att göra. Hon har också valt att underkasta sig folket i fyra år, och mot en väldigt, väldigt, väldigt, väldigt hög ekonomisk ersättning alltså valt att ta en paus från att företräda sig själv och sitt parti, i sin nya roll som minister. Som sådan bör man klä sig ungefär som när man är på anställningsintervju – man bör klä sig så respektabelt som möjligt. Att vara allt för radikal, kan uppfattas som nedlåtande, trots att det kanske inte alls är menat så. I mina sämsta stunder kan jag jämföra min uppfattning av hur någon som anstränger sig för min skull ser ut med vad Lind väljer att ha på sig, men vi lever i en värld där idealen förändras. Så även om jag skulle uppskatta en mer formell framtoning, bör kritik inte ta avstamp i hur kan väljer att frisera sig eller klä sig, utan i sakfrågor. Därför tänker jag se mellan fingrarna på hur den nya regeringens ministrar ser ut, och istället hoppas att Anders Ygeman hittar ett rum, nästa gång han sitter på känslig information.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips