Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Det är inte bara Corona som besvärar företagandet i Örebro

2020-12-27

Idag kunde jag läsa i min landsortstidning Nerikes Allehanda (som jag betalar ganska dyrt för att få läsa, trots att den är skattefinansierad) att mellandagsrean i Örebro inte lyckades dra någon publik. Det konstaterades att folk kanske har lyssnat på Anders Tegnell, men det var knappast inte hans idé att använda lockpriser och mellandagsreor för att stuva in folk i små affärer.

Så var återfanns folket? Jag vet, för jag åkte till Marieberg (ett shoppingcenter strax utanför Örebro) för att köpa mig en nyårsskjorta. Folket var där. (Jag använde skyddsutrustning, och jag stannade inte där längre tid än det tog att hämta en vit skjorta, betala och gå ut.)

Örebro city håller kanske inte på att dö på grund av att folk är smittmedvetna, utan för att Marieberg är bättre planerat. Det finns gott om gratis parkeringsplatser precis utanför de olika butikerna, det finns en galleria med både butiker för alla smaker och en food court. Marieberg är kundvänligt på ett sätt som Örebro city inte är. Marieberg har planerats med företagarnas perspektiv i åtanke, vilket inte Örebro city har, och det bästa exemplet på det är förmodligen när symaskinsbutiken på Järntorget förlorade sin parkering till förmån för en skridskobana (som av besparingsskäl inte spolas). Tanken var ett symaskinsköpare skulle åka kollektivt eller ta cykeln, men det höll inte hela vägen fram.

Det är alltså inte säkert att Örebro city går dåligt för att folk slutat besöka butiker på grund av smittrisken, det kan lika gärna gå dåligt för att det spelar roll hur väl man stadsplanerar.

Kategorier: Politik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips