Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Mer rasism från Rashid Musa

2017-12-23

I egenskap av justitieminister har Morgan Johansson sagt att antisemitism är dåligt oavsett vem som är avsändaren och:

Min uppfattning är den att har man fått en fristad i Sverige är det också våra regler som gäller, då kräver jag att man bidrar till avspänning och konfliktlösning och inte till ökade spänningar mellan olika grupper. Den konfliktnivån som finns i Mellanöstern kan man inte ta hit, man måste bidra till avspänning.

Låter det vettigt? Man kan åtminstone säga att Johansson har en poäng, men Sveriges unga muslimers ordförande Rashid Musa låter sig inte imponeras, utan kommenterar på Facebook:

Många är med all rätt förbannade över Morgan Johanssons islamofobiska utspel. Men jag är inte riktigt förvånad. Jag har liksom inte så höga krav på vita medelåldersmän från Skåne.

Jag har däremot både högre förväntningar och krav på unga somalier, eftersom jag har det på unga – somalier eller ej – speciellt om de är avlönade med skattepengar för sina värderingar. Jag kan förstå att Musa blev irriterad på Johansson, men hans kommentar är inget annat än rasism. För även om Morgan Johansson har helt fel i att det kan finnas spänningar mellan judar och muslimer (vilket han inte nödvändigtvis har) borde Musa kunna behålla filtret, som han tyvärr tycks behöva ha mellan sina tankar och sina yttranden – han är helt klart en av de sämre investeringarna vi använder skattepengar till.

Och apropå skattepengar drogs Sveriges unga muslimers statliga bidrag in (december 2016) vilket de överklagade. Debatten handlade mycket fram och tillbaka om huruvida de respekterar demokratins idéer eller inte, vilket för de flesta är helt självklart även om man inte får betalt för det. Men nu pratar vi alltså om någon som anpassar sin uppfattning om sina medmänniskor på deras hudfärg, som leder en organisation som återigen är skattefinansierad, vilket är ytterst tveksamt även om inte Rashid Musa vore inblandad i kråksången.

Kategorier: Politik, Rasism, Religion, Skattepengar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips